Diferenta dintre generatii, mentalitati gresite, generatia tableta, tocilari

    Astazi am sa o abordez o tema mai interesanta. Si anume, diferenta dintre generatii, ce mentalitati gresite au unii oameni, tocilarii din jurul nostru si alte subiecte.
     Traim in secolul 21. Copiii se gandesc numai la distractie,petreceri,festivaluri si chestii specifice varstei. Profesorii,parintii,buncii insa cred complet cu totul altceva. Profesorii nu sunt de acord cu majoratele spre exemplu, deoarece conform lor, pierdem "timp pretios de invatare". O gluma destul de buna zic eu. Sunt ferm convins ca si ei au fost copiii la vremea lor, s-au distrat si ei, nu stateau sa invete 24/7. Ei cred ca suntem in stare sa invatam toate filosofiile lor, unele care sunt de-a dreptul inutile, sau mai pe scurt, nu ne intereseaza. In general merg la scoala, stau 6 ore cu fundul in scaun , si ascult niste chestii complet inutile, in timpul ala as putea sa invat pentru facultate spre exemplu. Dar in schimb, stau si studiez o limba moarta si ma uit ca boul la tabla. Profii iar incep cu teoriile ca, cat de importanta e materia lor, ca fara ea nu faci absolut nimic in viata, si alte aberatii. De asemenea fac scandal cu manuale, culegeri si alte rahaturi. Traim in era tehnologiei, suntem la un search/click distanta de orice informatie, nu sa caut in carti alte prostii. De exemplu, nu sunt adeptul tocitului, sa stau sa tocesc niste inutilitati. Exista metode mult mai bune de invatare, cum ar fi jocurile de cultura generala, din care am invatat si eu foarte multe. Nu datorez nimic nici unui profesor momentan. Am avut putini profi care chiar au fost calumea, si pe care i-am iubit. Majoritatea profilor mei ori erau de moda veche, ori baga spaima in tine, ori facea scandal ,ori aia , ori cealalta. Prefer sa stau acasa sa ma pregatesc pentru facultate, decat sa aud teorii din anii '80. Dar din pacate, rubrica de absente inca exista.Multi profesori insa traiesc pe o mentalitate tipic Ceausista, mai ales cand e vorba de tehnologie. La momentul actual ,un telefon poate fi mai valoros decat o carte spre exemplu. Scrisul de mana in curand va disparea, de exemplu in Finlanda tastatul este materie obligatorie.
    Nu cred ca exista clasa , care sa nu aiba tocilari. Acei oameni care invata 24/7, nu ies din casa, stau si invata pana le explodeaza creierele. Nu am sa suport acei oameni in veci.Nu concep viata stand cu fundul in scaun. Prefer sa traiesc viata la maxim, sa combin invatatul cu distractia. Pe langa faptul ca acei oameni sunt rupti de realitate, depind in permanenta de profesori, nu s-ar putea descurca singuri ,si ar muri fara sa invete, se cred si mari academicieni. Cu invatatul mecanic nu rezolvi absolut nimic. Dimpotriva, dai dovada cat de dependent de carti esti si cat de no lifer esti. Inteleg ca sunt situatii in care chiar trebuie sa inveti mult, cum ar fi sesiunea. Dar trebuie si pauze, nu rezista creierul la atatea informatii.
   Am sa ma intorc acuma putin in timp la perioada copilariei. In prezent, tot ce isi doresc copii sunt tablete, telefoane si alte nebunii moderne. Am precizat ca mai sus ca tehnologia este viitorul, dar nu din copilarie se incepe. Cand eram mic, jucam fotbal in fata blocului, ma duceam cu bicicleta prin cartier, jucam tupu dupa blocuri, rupeam garduri, etc. Alea au fost amintiri frumoase, si as da orice sa fiu copil din nou. Copii din prezent nu vor avea amintiri frumoase, nu vor stii nimic de copilarie, deoarece au preferat tableta si aparaturile, in loc sa se bucure de copilarie cat inca au ocazia, deoarece pe masura ce cresti, ai din ce in ce mai multe responsabilitati.

      Acest blog a fost facut pentru a-mi spune parerea,nu contrazic parerile altora, fiecare crede ce vrea.
      Multa pace ;)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Politica in Romania

Recenzie: Vama - Better (2017)